top of page

 תב"ע

 

ראשי תיבות ל'תכנית בניין עיר'. אני קוראת לזה תעודת הזהות של המגרש.
לכל מגרש במדינת ישראל יש תעודת זהות שבה מפורט מה מותר לבנות, איך לבנות, אילו חומרים, לאיזה גובה, כמה דירות, אילו עסקים, אילו מפעלים, ועוד ועוד... בעצם בדיקת זכויות לנכס\מגרש, זהו הדבר הראשון שחייב הייזם פרטי\יזם עסקי לעשות.

 

אפשר לשנות תב"ע עבור שתי מטרות עיקריות, האחר להסדיר חריגות בניה(למשל חריגה מקווי בנין,יחידות דיור ועוד...) השניה השבחת הנכס.

עבור כל מגרש ניתן להגיש תב"ע (אך אין זה אומר שכל תב"ע שתוגש תאושר) שבה נבקש הגדלת זכויות בני(תוספת גובה למבנה,תוספת יחידות דיור,תוספת שטחי בניה ועוד) או הסדרת חריגות בניה.

ע"פ תקנה 62 לחוק התכנון והבניה נדע האם התיק יהיה בסמכות ועדה מקומית או בסמכות ועדה מחוזית, תיק שבסמכות מקומית אורך בין 8-12 חודשים ואולי אף יותר ואילו תיק שבסמכות ועדה מחוזית אורך זמן רב יותר לפעמים שנים היות ומעורבים מספר רב של גורמים.

לכל מגרש לאחר שאדריכל\הנדסאי עורך את התכנית היא מוגשת לוועדה מקומית ושם מחליטים האם להפקיד לוועדה מחוזית או לוועדה מקומית לפי תקנה 62. לאחר דיון להפקדה התכנית תפורסם לפי חוק במשך 60 ימים לאחר הפרסום היא תכנס לדיון נוסף לאישור התכנית ותפורסם שוב למשך 15 ימים, אם אין התנגדויות התכנית תקבל מתן תוקף בתום 15 ימים. לאחר קבלת תוקף יהיה ניתן להגיש בקשה להיתר בניה התואמת את התב"ע החדשה שאושרה. 

תב"ע - תכניות מפורטות

bottom of page